Nye busser. Nye tider.

Venter på bussen like utenfor huset - til ære for fotografen

Fra og med 3. juli har det multinasjonale selskapet Arriva tatt over alle bussruter på Gozo. Med det følger også helt nye turkise busser, nye bussruter, mange flere holdeplasser – og det er helt supert. For der vi før hadde 15 minutter å gå til nærmeste busstopp, har vi nå et nesten rett utenfor huset. Vi kan ta bussen ned til Marsalforn, eller til Nadur eller fergeleiet Mgarr, eller vi kan ta bussen til Victoria. I tillegg var bussrutene håpløse hvis du skulle mer enn et sted.

Det var på tide med en bussreform. – Bussene som ble brukt var svært gamle, nostalgiske ja, men slapp ut mye eksos, hadde dårlige bremser, lagde kø i alle bakker (og det er mange bakker på Malta og Gozo) og tilfredsstilte å ingen måter krav til utslipp eller sikkerhet. De gamle bussene var vakre, riktig nostalgiske, men det sier sitt når samtlige ble avskilta på dagen, når de nye bussene sto klare til å ta over.

Gledelig for oss og dere som skal besøke oss, er at det nå har kommet en ny direkterute mellom flyplassen og fergeleiet i Ċirkewwa, slik at det ikke skal være nødvendig å bli henta av oss eller med bestillerbil.

Foreløpig har ikke omlegginga vist de beste resultatene. Store forsinkelser, mange bussjåfører har latt være å møte opp på jobb i protest. Arriva har henta inn 55 britiske sjåfører; og jeg ønsker de lykke til. Det er ikke barebare å kjøre på Maltesiske veier, i alle fall ikke når du ikke er kjent. Men britene er vant til venstrekjøringa om ikke noe annet. Men det skal kanskje ta mer enn tre dager å kjøre inn et nytt system etter 30 år med det gamle?

Enn så lenge venter vi på bussen, og bruker bilen de nærmeste dagene. Og Augusta på bussholdeplassen, ja det var bare til ære for fotografen og dere lesere.

En av de gamle bussene på Malta - som var i bruk til 2. juli. Foto: Andreas

Dette innlegget ble publisert i bilder, prat. Bokmerk permalenken.