Om å reise kollektivt

Vi har tidligere skrevet om det nye bussystemet på Malta og Gozo, og hvordan bussene brukte lang tid før.

Nå er det gode og effektive ruter, nye busser med plass til bagasje og barnevogn, og alt ligger tilrette for at det skal være enkelt å klare seg uten bil. Det har øyene godt av, for med gamle og smale veier hadde det vært en fordel om flere øyboere kjørte kollektivt.

Augusta og Ole på bussen

Vi bor på ruta Marsalforn-Ramla-Mgarr, og har da direkterute ned til fiskerbyen Marsalforn og til fergeleiet. For å komme til Victoria må vi enten bytte buss i Xaghra (2 minutters ventetid i følge rutetabellen) eller i Marsalforn (10 minutters ventetid). Realiteten er dessverre litt for ofte 30-59 minutters ventetid, i og med at bussene videre ikke venter. Og at den første bussen vi skal ta (i alle fall i retning Marsalforn) alltid er forsinka.

I går prøvde vi å reise kollektivt til Malta. Det ble en lang fornøyelse.

Vi gikk ut av huset rett etter åtte, for å ta bussen til ferga. Den skal gå 08.13. Den kom 08.33. Dermed rakk den ikke fram til Mgarr tidsnok til å rekke ferga 09.00, isteden ble det 40 minutters ventetid på oss der.

I Cirkewwa måtte vi bare vente i 15 minutter, og den nye direkteruta til Valetta X6 brukte de 70 minuttene den i følge rutetabellen skal gjøre. Alt såre vel.

Venter på bussen

Vi gikk rundt, Augusta fikk løpt litt fra seg, vi handla litt lego og spiste lunsj, før vi dro videre til Hal Far og Playmobile FunPark. – X4 kjører den strekningen hver halvtime (hvert kvarter til flyplassen) og vi fikk 10 minutters ventetid. Det er ok. Vi kom rutemessig til «Playmobutikken» som Augusta kaller lekestedet, og vi fikk noen fine timer med lek.

Så begynte klokka å bli mange, og vi ville rekke ferga til Gozo før kveldsavgangene med halvannentimes intervaller starter 18.45. Så vi gikk ut fra Playmobil 17.10 for å være sikker på å rekke X4 til flyplassen 17.20. På flyplassen skulle vi ha omlag 15 minutters ventetid før direkteruta til Cirkewwa skulle dra. Men ingen buss kom. Bare en i motsatt retning. Så vi venta og venta. Heldigvis kan vi kanskje si, for da rakk vi å oppdage at «Lillemor», dokka til Augusta, var gjenglemt. Først 17.40 kom bussen. Fem minutter før vi måtte være på flyplassen. Bussen kjørte raskt, og tok inn det tapte, men vi kom inn på flyplassbusstoppet akkurat da bussen vi skulle med dro. Jippi.

– Skal vi legge til at den neste bussen var 10 minutter forsinka, så vi fikk et langt opphold på busstoppen på flyplassen også? – Heldigvis var det god klaring til ferga tilbake til Gozo skulle gå, så vi rakk den, og heldigvis var bussen i retning Marsalforn også (eller fortsatt?) forsinka, så vi rakk den. Og vi ankom Second Wind omlag 21.20.

Dette innlegget ble publisert i ekspedisjon. Bokmerk permalenken.